×

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa taloyhtiöiden kehittämiseen ja johtamiseen.

Älykäs lämmönjakokeskus – Helppoutta ja mukavuutta elämiseen

Helen on tuonut syksyllä kaukolämpöasiakkailleen tarjolle uuden palvelun, jonka ansiosta kiinteistöjen lämmittäminen helpottuu entisestään. Älykäs lämmönjakokeskus on avaus jo pidempään Heleniltä toivottuun markkinaan eli lähdemme tarjoamaan lämmönvaihdinten ns. avaimet käteen- palvelua.

Helenin markkinoille tuoma ratkaisu sisältää myös älykkyyttä, jonka ansiosta kiinteistön lämmittäminen siirretään kertaheitolla nykyaikaan, ja jopa hieman pidemmälle tulevaisuuteen. Automatiikan tekoäly opettelee kiinteistön lämmitystarpeen ja osaa tämän ansiosta optimoida kiinteistön lämmitystä kaikissa eri sääolosuhteissa.

Ei enää yli- tai alilämmitystä

Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka täytyy uusia säännöllisin väliajoin. Laitteisto siirtää energian kaukolämpöverkosta rakennuksen sisälle ja lämmittää huoneistoja sekä käyttövettä.

Palvelumme avulla asiakkaan kiinteistön ikääntyneet laitteet uusitaan nykyaikaisten standardien laadukkaimmilla komponenteilla. Älykkyys tulee huoneistoihin asennettavista antureista, jotka langattomasti siirtävät tiedon huoneiston sisäolosuhteista ja säätävät näin lämmityspattereille menevän veden lämpötilan oikealle tasolle. Näin yli- tai alilämmitystä ei pääse tapahtumaan.

Perinteisesti huoneistojen lämpötiloja säädetään ulkolämpötilan muutosten suhteen. Tämäkin on toimiva keino, mutta nykytekniikka mahdollistaa jo paljon järkevämmin hoidetun ratkaisun. Anturoinnin tärkein elementti on mielestäni se, että kaikille asukkaille taataan tasavertainen lämmitys, eikä kenenkään tarvitse kärsiä liian kylmässä tai kuumassa asunnossa. Samalla mahdollistuu myös energiansäästö, erityisesti jos kiinteistön lämpötilat ovat päässeet vuosien mittaan karkaamaan säädöistään.

Helen vastaa laitteistosta koko sen elinkaaren

Kaikki tämä hoidetaan vielä niin, että kiinteistön ei tarvitse tehdä laitteistoon kertainvestointia. Palvelumaksun ansiosta laitteisto säilyy Helenin omistuksessa, joka myös tarkoittaa sitä, että Helen vastaa laitteistosta koko sen elinkaaren. Tämä tarkoittaa myös huollon ja kunnossapidon järjestämistä sekä järjestelmän toiminnan valvontaa. Laitteistolle määritetään sopimuskauden alussa jäännösarvo, joka 20 vuoden kuluessa maksaa itsensä pois.

Ota meihin yhteyttä, niin toimitamme taloyhtiölle tarjouksen. Helen hoitaa kaiken palveluun liittyvän mitoittamisen, hankinnan ja muut tarpeelliset toimenpiteet. Kun sopimus on allekirjoitettu, urakoitsija tulee paikalle asentamaan laitteiston. Laskutus tapahtuu kaukolämpölaskun ohessa. Kiinteän kuukausihinnan ansiosta laitteiston ylläpito on ennalta-arvattavaa ja budjetointi jatkossa helpompaa. Lisätietoja antavat: Tuomas Ojanperä 044 325 0531 tuomas.ojanpera@helen.fi, Reijo Lemetyinen 050 559 2269 reijo.lemetyinen@helen.fi

 

Teksti: Tuomas Ojanperä, asiakkuuspäällikkö, Helen Oy