×

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa taloyhtiöiden kehittämiseen ja johtamiseen.

Kontulan Huolto mukana Vuoden Putkiremontti 2015 -palkitussa linjasaaneerauksessa

Kontulan Huollon asiakasyhtiössä As Oy Naapurintie 6, 8 ja 10 tehty linjasaneeraus voitti Vuoden Putkiremontti 2015 -kilpailun.

“Meidän osaltamme suurin työ tehtiin jo reilu vuosi ennen 18 kuukautta kestäneen rakennusvaiheen käynnistymistä”, Kontulan Huollon tekninen asiantuntija Tapio Laakkonen kertoo. Kontulan Huollon osalta projektissa oli mukana Laakkosen lisäksi isännöitsijä Jarmo Aaltonen ja kiinteistösihteeri Arja Suvenaho. Hankkeen ennakkovalmistelu sisälsi tiedon hankintaa, kartoitusta, tarjouspyyntöjen laatimista ja lukuisia kokouksia.

Kiinteistösihteeri Arja Suvenahon työt lisääntyivät hankkeen käynnistyttyä. Hän toimi linkkinä osakkaiden ja isännöintitoimiston välillä sekä huolehti muun muassa hankeosuuslaskennasta remontin valmistuttua.

“Kun Atte Stambej Vahanen Oy:stä otti hankkeen vedettäväkseen, roolimme vaihtuivat. Meistä tuli asiakkaita taloyhtiön rinnalle”, Tapio Laakkonen kertoo.

Hankkeen onnistumiseen vaikutti kolmikon mielestä kaikkien toimijoiden asukaslähtöinen toimintatapa sekä hyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri. Niin Vahanen Oy kuin EMC Emator Oy huolehtivat erinomaisesti asukastiedottamisesta koko remontin ajan. Asukkailla oli milloin tahansa mahdollisuus vierailla työmaan toimistossa kysymässä remonttiin liittyvistä asioista.

Tehty linjasaneeraus oli Kontulan Huollon isännöintitiimille ensimmäinen näin suuri yksittäinen hanke. Hankkeesta opittiin paljon ja tätä oppia on sovellettu käynnissä olevissa muissa putki- ja linjasaneeraushankkeissa.

“Meillä on toimistolla hyvä ja toisiamme kannustava ilmapiiri. Se auttaa jaksamaan haasteellisissakin tilanteissa. Vaihdamme päivittäin ajatuksia isännöitsijöiden kesken ja huomaan edelleen 35 vuoden isännöitsijänä olonkin jälkeen oppivani päivittäin jotain uutta”, kertoo Jarmo Aaltonen. “Joka aamu on yhtä mukava tulla töihin ja tavata työkaveri”, hän jatkaa.

Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestää Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry. yhdessä Suomen LVI-Liitto SuLVI ry:n, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n, Rakennusteollisuus RT ry:n, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n ja Isännöintiliiton Kotitalo-lehden kanssa.